Biltåg Autozug Bahn dansk biltog autozug
START - HUR BOKAR MAN - HUR GÅR DET TILL - VAD INGÅR - TERMINALER - PRISER

Hur går det till med Biltåg

Att åka biltåg med DB Autozug är mycket smidigt - alltifrån bokningen online till pålastning och färden. I kortfattad punktform går det till så här.

Du köper egentligen två biljetter, dels en biljett för bilen och dels en biljett för själva personbefordran. Ofta går nattågen över natten och då blir det smidigast att köpa liggvagns- eller sovvagnsplats. Köper man detta ingår även frukost.

Skillnad sovvagn / liggvagn
Den stora skillnaden är att man får mjukare och uppbäddade lakan i sovvagnen. Det är också bara tre personer / kupé (2 bäddar i Talgo-typen) i kupén när man åker sovvagn. I sovvagnen har man också ett litet handfat att tvätta sig och borsta tänderna i.

Liggvagn kan vara 4-6 personers, du kan ofta välja vid själva bokningen. Liggvagnarna kan man också på smidigt sätt få upp till bord och soffor, lite klurigare med sovvagnar. I liggvagnarna finns det flera handfat- tandborstmöjligheter i korridoren och även toaletter. Personligen tycker jag liggvagn är smidigare och bättre om man är fler än 2 personer som reser.

Till både ligg- och sovvagn brukar det ingå frukost som består av lite frallor, lite marmelad, kaffe och juice som man äter i sin kupé.

Här kan du boka Biltåg via DB Autozug!